Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Δημιουργικές «Διακοπές στο σχολείο» για παιδιά 6-12 ετών από την Έλιξ

Δημιουργικές «Διακοπές στο σχολείο» για παιδιά 6-12 ετών από την Έλιξ

Ευκαιρία να ζήσουν ένα ξεχωριστό καλοκαίρι, να κάνουν νέους φίλους και να γνωρίσουν ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, να παίξουν, να μάθουν και να δημιουργήσουν έχουν για δεύτερη χρονιά τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο δωρεάν πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο» της μη κυβερνητικής οργάνωσης Έλιξ με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η περσινή θερμή υποδοχή παιδιών και γονέων στο πρόγραμμα, έφερε τη συνέχιση και την επέκτασή του από έναν σε τρεις δήμους για εφέτος. Έτσι τα παιδιά 6-12 ετών που μένουν στην πόλη αυτό το καλοκαίρι, αντί να κάθονται στο σπίτι συντροφιά με την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπορούν να περάσουν μέχρι τις 2 Αυγούστου τις διακοπές τους σε σχολεία των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Πειραιά.
Διεθνείς ομάδες εθελοντών της Έλιξ θα προσφέρουν στα παιδιά ένα ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία, στην οποία εξάλλου στηρίζεται η εθελοντική δράση της οργάνωσης από το 1987.
Αθλητισμός, δημιουργικό παιχνίδι, θέατρο, ζωγραφική είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που θα απολαύσουν σε δύο δεκαπενθήμερα τα παιδιά σε τρία ΚΔΑΠ του Δήμου Ζωγράφου (το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει από τις 25 Ιουνίου), στο 135ο Δημοτικό Σχολείο Γκύζη και στο 2ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο του Πειραιά.
«Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά καταφέρνουν αμέσως να βρίσκουν κώδικες επικοινωνίας με τους εθελοντές που έρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες, όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Κορέα, η Ινδία και οι ΗΠΑ, υπερβαίνοντας το θέμα της γλώσσας πολύ πιο εύκολα από τους μεγάλους» λέει στο «Βήμα» ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Έλιξ κ. Μιχάλης Λούπης. Δεν παύουν βεβαίως οι ομαδάρχες και οι βοηθοί παιδαγωγοί να είναι Έλληνες, ώστε να εξασφαλιστεί η αρμονική λειτουργία του προγράμματος μέσα στο χώρο του σχολείου.
Όσον αφορά τις συμμετοχές στο πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο», στους Δήμους Ζωγράφου και Πειραιώς οι θέσεις πληρώθηκαν από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Για την Αθήνα όμως οι γονείς μπορούν ακόμα να κάνουν αίτηση συμμετοχής, ακόμα κι αν δεν μένουν στη γειτονιά του Γκύζη, αρκεί να έχουν δυνατότητα μετακίνησης το πρωί στις 8 και το μεσημέρι στις 2, ώρες λειτουργίας του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Έλιξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου